Τη φοροδιαφυγή που συντελείται στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών στα νησιά και στα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας, έφερε στο φως μια νέα ειδική επιχείρηση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores».

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

∆ιορία έως τις 30 Σεπτεµβρίου έχουν φορολογούµενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προκειµένου να ρυθµίσουν τις οφειλές τους προς τη φορολογική διοίκηση µε βάση τη ρύθµιση των 120 δόσεων.

Σε εφιάλτη για την ΑΑΔΕ εξελίσσεται το ειδικό λογισμό που σβήνει τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις, από τη φορολογική μνήμη.

Σαρωτικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων της τελευταίας πενταετίας ξεκίνησε η ΑΑΔΕ, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά καθώς έχουν αποκαλύψει σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Όσοι έχουν δηλώσει μεγαλύτερες δαπάνες από τις πραγματικές κινδυνεύουν με πρόστιμα και προσαυξήσεις

Οι καταγγελίες είτε είναι επώνυμες είτε ανώνυμες αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από την ΑΑΔΕ.

Την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από τις τράπεζες, αλλά και ρυθμίσεις για την ταχεία εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με επενδύσεις θα περιλαμβάνει το διυπουργικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Λαγό» έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ύστερα από πολύωρο έλεγχο σε παγωτατζίδικο στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Τη μείωση του επιτοκίου των δόσεων από το 5% στο 3% και για την ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία προβλέπει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 4611/2019 (Α’ 73/2019).