«Δεν προκύπτει πρόβλημα από την εξετασθείσα προσφορά σε ό,τι αφορά την ομαλή υλοποίηση του έργου». Με αυτή τη φράση το υπουργείο Υποδομών οριστικοποίησε, χθες, την κατακύρωση του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας - Πύργου στην κοινοπραξία «Τοξότης» - Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων Καλογρίτσα.

Δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ. 1189/2018 εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με θέμα «Κοινοποίηση διατάξεων του Ν.4557/2018 (ΦΕΚ 139/Α/30.07.2018) «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις»».

Η ανάληψη από την J&P-Άβαξ της υποχρέωσης να ολοκληρώσει έργα που έχει αναλάβει από κοινού με την J&P Overseas Limited στο εξωτερικό θεωρείται ως ένα πιθανό σενάριο, συνεπεία των εξελίξεων στην τελευταία, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στη μετοχική διάρθρωση της ελληνικής κατασκευαστικής, εξαιτίας των προβλημάτων στη «συγγενική» της εταιρεία.

Ομιλία για το Μέλλον της Υγείας έδωσε στο London School of Economics and Political Science (LSE) στο Λονδίνο, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό επιχειρείν ποσοτικοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ με μελέτη της η οποία αξιολογεί τις επιχειρήσεις με βάση το Enterprise Rating System (ERS) που έχει αναπτύξει.

Την ικανοποίησή του γιατί επιτέλους, «έστω και με καθυστέρηση 3 ετών μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών – εκροών, άρχισε η αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος» εκφράζει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Η Κρόνος – Καρακίτσος, το 55% (σ.σ. είναι έμμεση συμμετοχή της Σκλαβενίτης, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις για το 2017) της οποίας πέρασε στον έλεγχο της Σκλαβενίτης με το deal διάσωσης του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος,

Πολλοί φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις τον Αύγουστο και τις άφησαν απλήρωτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκαν στα 849 εκατ., με αποτέλεσμα οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από την αρχή του έτους έφτασαν στα 6,4 δισ. ευρώ.

Με ραγδαίους ρυθμούς "τρέχουν" τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια του ΕΦΚΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές και δεν έχουν συμμορφωθεί στις προειδοποιήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών  Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Τέλος στην ανωνυμία των μετόχων όλων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σε εγκύκλιο που εκδόθηκε σε εφαρμογή διατάξεων που αφορούν στην διευκόλυνση των ελέγχων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ορίζεται ότι το αργότερο έως το τέλος Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ειδικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων όλων των επιχειρήσεων με έδρα στην Ελλάδα.