"Τάσεις σταθεροποίησης με ενδεχόμενη ελαφρά καθοδική τάση εμφανίζουν οι προοπτικές της τουριστικής κίνησης στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, βάσει του προγραμματισμού των θέσεων των αεροπορικών εταιρειών στις 31/1/19 για τη θερινή περίοδο του 2019". 

Ταβάνι έπιασε η φοροδοτική ικανότητα επιχειρήσεων και νοικοκυριών το 2018 ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια έντονης φορολογικής κόπωσης σε βασικούς φόρους που πληρώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Η έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» καταγράφει τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του Σ.ΕΠ.Ε. και του Ε.Φ.Κ.Α., για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλη τη χώρα, το διάστημα 01/01/2018 – 31/12/2018.

Η διαδικασία των φορολογικών ελέγχων είτε στην κατοικία των φορολογουμένων είτε στην εγκατάσταση της επιχείρηση, η διάρκεια και το είδος του ελέγχου αλλά και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η συνδρομή της Αστυνομίας ή του Εισαγγελέα αναλύεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της ΑΑΔΕ.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί στο Ηράκλειο η σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Στην Intrakat οδεύουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι εργολαβίες υπ’ αριθμόν 2 και 3 του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου, καθώς απορρίφθηκαν και οι δύο προσφυγές που είχαν καταθέσει κατά σειρά η κυπριακή κατασκευαστική εταιρεία Cyfield και η «Θεμέλη», κατά του αποκλεισμού τους από τον διαγωνισμό.

Μπορεί το 2019 να είναι έτος εκλογών, ωστόσο η εφορία θα συνεχίσει όχι μόνο να λειτουργεί αλλά σχεδιάζει εκτεταμένους ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.

«Ποδαρικό» με χρέη στην εφορία έκαναν συνολικά 4.064.750 φορολογούμενοι, που το 2019 τους βρήκε να χρωστούν όλοι μαζί δισεκατομμύρια ευρώ.

Με το καρότο των ρυθμίσεων και το μαστίγιο των κατασχέσεων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπόρεσε να εισπράξει 5,554 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων το 2018. Έτσι, για πρώτη φορά από το 2015, η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία έπεσε την περυσινή χρονιά οριακά κάτω από το φράγμα των 10 δισ. ευρώ, καθώς το 2018 έκλεισε με νέα φορολογικά ληξιπρόθεσμα «φέσια» ύψους 9,148 δισ. ευρώ

Ξεκινά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας».