Πρόγραμμα γενναίων διακανονισμών σε χαρτοφυλάκια λιανικής και προβληματικά επιχειρηματικά ανοίγματα ετοιμάζουν οι τράπεζες μετά τα stress tests

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα έχει δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την καλύτερη και πιο αποτελεσματική για το φοροελεγκτικό μηχανισμό καταγραφή των συναλλαγών των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση των εσόδων και του φορολογητέου εισοδήματός τους.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο Νόμος Υπ΄ αριθμ. 4549/2018 με θέμα «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις».

Τα νέα δεδομένα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, τονίζοντας πως οι νέες αντικειμενικές αξίες θα πλήξουν τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι «θα τρίβουν τα μάτια τους όταν δουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018».

Δεσμεύσεις για διατήρηση συγκεκριμένων πρωτογενών πλεονασμάτων για 10ετίες (3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022 και πάνω από 2% του ΑΕΠ στη συνέχεια), ρητές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τη μη αναστροφή των μεταρρυθμίσεων (σε ασφαλιστικό, αφορολόγητο και διαρθρωτικά μέτρα), αλλά και αυστηρός έλεγχος για την εφαρμογή συγκεκριμένων "αιρεσιμοτήτων" περιλαμβάνονται στο σχέδιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας που οριστικοποιείται εν όψει του Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

Στο στόχαστρο του ιταλικού ομίλου FS Italiane, που ελέγχει πλέον την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βρίσκονται και άλλοι τομείς των αστικών συγκοινωνιών στη χώρα μας. Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι συνομιλίες σχετικά με την πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασαν σε μία απροσδόκητη θετική κατάληξη νωρίς την Πέμπτη το πρωί, αφού οι διαπραγματευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμβιβασμό με στόχο το 32%, καθώς και την πλήρη παύση της χρήσης φοινικέλαιου στις μεταφορές μέχρι το 2030.

Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δύο διαγωνισμοί για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης οι οποίοι εκκινούν άμεσα τη διαδικασία υλοποίησης του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης.