Την ένταξη των πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για πρώτη φορά, ανακοίνωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων κάνοντας λόγο για δικαίωση των προσπαθειών που προηγήθηκαν.

Στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την ηλεκτρονική τήρηση των φορολογικών βιβλίων χιλιάδων επιχειρήσεων μετά το Πάσχα προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς έχει ολοκληρωθεί η τεχνική προετοιμασία.

Ως «ζόμπι» περιγράφεται το 26% των επιχειρήσεων στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με την Pricewater Cooper που επιχειρεί τη χαρτογράφηση της ελληνικής οικονομίας σε έρευνά της που τιτλοφορείται: «10 χρόνια κρίσης: η οικονομία συρρικνώθηκε αλλά δεν μεταρρυθμίστηκε».

Μπορεί η Ελλάδα να ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και να βγήκε στις αγορές με 10ετές ομόλογο για πρώτη φορά μετά εννέα χρόνια, οδηγώντας έτσι το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν έχει αφήσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις πίσω της και όλα δείχνουν πως ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα είναι μακρύς και δύσκολος.

Οι πρώτες δύο συμβάσεις του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας - Πύργου υπογράφηκαν χθες και ακολουθούν σήμερα ακόμα δύο. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς καμία ανακοίνωση από το υπουργείο.

Για υπονόμευση της κουλτούρας πληρωμών ανησυχούν για άλλη μία φορά οι Βρυξέλλες, με αφορμή τη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την εξόφληση των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και να καθυστερεί η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο εγχώριος κλάδος των Μεταφορών & Logistics αναλύεται σε πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat A.E. Πρόκειται για ένα κλάδο που έχει δείξει σημαντική ανθεκτικότητα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας στην αγορά σημάδια για περαιτέρω ανάπτυξη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας για το 2016  άγγιξε το 9,02%.

Κόπωση στην επιστροφή καταθέσεων διαπιστώνουν οι τράπεζες από την αρχή του έτους, γεγονός που προβληματίζει για την επίτευξη των προσδοκιών για αύξηση των καταθέσεων κατά τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ φέτος.

"Πιστεύω ότι στο επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο, θα έχουμε και στα οκτώ τμήματα του αυτοκινητοδρόμου (σ.σ.: Πάτρα-Πύργος) εγκατεστημένα συνεργεία” είχε αναφέρει τον Μάιο του 2018 (συνέντευξη, ρ/σ Alpha) ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2018 στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν ότι "μέχρι το τέλος του 2018, το έργο θα ξεκινήσει".

Δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, που αναφέρεται στη μείωση του ορίου ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων από 100.000€ σε 50.000€, πάνω από το οποίο υφίσταται υποχρέωση υπογραφής των φορολογικών δηλώσεων από λογιστή – φοροτεχνικό, κάτοχο της σχετικής επαγγελματικής ταυτότητας.