Μητρώο ΑΑΔΕ και μητρώο των δήμων διασυνδέονται, μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αύξηση κερδών κατά 159,38% σε σχέση με το 2017 εμφάνισε η Διάτμηση ΑΤΕ κατά το 2018, καταγράφοντας έσοδα 4,6 εκατ. ευρώ.

«Η ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου αποτελεί την αρχή για την εφαρμογή ενός πλαισίου, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας».

Διατάξεις που θα προβλέπουν την άρση του αξιόποινου των αδικημάτων φοροδιαφυγής στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παραβάτες αποδέχονται να καταβάλουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους επέβαλαν οι φορολογικές αρχές και προχωρούν στην εξόφληση των καταλογισθέντων ποσών αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση

Έξαρση παρατηρείται, σύμφωνα με πηγές από τις ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, στην απάτη ΦΠΑ μέσω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

 

Δεκάδες πρόσωπα εντοπίζονται κάθε μήνα, με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τόσο από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες όσο και από την ΑΑΔΕ.

Τα 24 βήματα του τρόμου στους φορολογικούς ελέγχους, όπως καταγράφονται στο «εγχειρίδιο» που εξέδωσε η ΑΑΔΕ

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, επιταχύνεται η μεταφορά στην Εφορία των υπολοίπων των δανείων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την εγγύηση του δημοσίου, αλλά δεν εξυπηρετούνται.

Στους φορολογούμενους που έχασαν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους οφειλές με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στρέφει τώρα το στόχαστρο η εφορία. Οι φορολογούμενοι αυτοί οι οποίοι δεν θα προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους με βάση την πάγια ρύθμιση ή δεν θα τις εξοφλήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις και οι δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

Μια ανάσα από τα 7 δισ. ευρώ τα χρέη στην Εφορία, τα οποία επιχείρησαν να ρυθμίσουν οι φορολογούμενοι. Μόνο 2 στους 3 από τους 660.000 πλήρωσαν την πρώτη δόση. Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα ασφαλιστικά Ταμεία.