Οι τράπεζες οργανώνονται ώστε να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο τις διαδικασίες τόσο για ρυθμίσεις με «κούρεμα» σε «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ύψους 15 δισ., όσο και για πωλήσεις προβληματικών επιχειρηματικών δανείων 10 δισ. ευρώ που αφορούν κοινή έκθεση και των 4 συστημικών τραπεζών. Ο καταλύτης που οδηγεί τις τράπεζες στο σκληρό ροκ με τα κόκκινα δάνεια είναι οι νέοι στόχοι που θα θέσει ο SSM τον Σεπτέμβριο.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή έργων υποδομών στο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, και μετά από τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, ανατέθηκε σε γραφείο μελετών η «υποβοήθηση της διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών στην επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης και στην προετοιμασία του φακέλου μεγάλου έργου και του φακέλου κρατικών ενισχύσεων, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων υποδομών του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πατρών».

Τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές με βάση τις οποίες θα γίνει η κατάταξη των ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων σε κλειδιά, καθορίζει σχετική υπουργική απόφαση της υπ. Τουρισμού, Eλενας Κουντουρά, που εκδόθηκε πρόσφατα.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για όσους έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, καθώς από τις 15 Σεπτεμβρίου αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την προστασία του νόμου.

Λίγους μήνες και 8,4 δισ. χωρίζουν Alpha Bank και Eurobank από τον μηδενισμό της ακριβής χρηματοδότησης μέσω ELA. Η δέσμευση για νέα δάνεια 8 δισ. ως το τέλος του έτους. Οι τρεις λόγοι που οι χορηγήσεις δίνονται με το... σταγονόμετρο.

Αντίστροφη μέτρηση για την εκκαθάριση των εισφορών τις οποίες κατέβαλαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες από τις αρχές του τρέχοντος έτους άρχισε χθες.

Στις Κυκλάδες οι υψηλότερες τιμές ξενοδοχείων σε προορισμούς μαζικών διακοπών της Μεσογείου. Αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό από Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία οι Έλληνες ξενοδόχοι. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Χαλκδική, Ιόνιο, Δωδεκάνησα.

Η «μεταμνημονιακή» έκθεση του ΔΝΤ, δεν δίνει βιώσιμες λύσεις στα διαχρονικά προβλήματά μας, σημειώνει σε σχολιασμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης με αφορμή το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το οποίο συζητήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της έκθεσης του άρθρου 4 για την Ελλάδα και η έκθεση δημοσιοποιήθηκε επίσημα την Τρίτη 31 Ιουλίου.