• info@365consulting.gr
  • Πανεπιστημίου 369Α, Πάτρα
 Φορολογικός Αρμαγεδδών για πάνω από 4 εκατ. οφειλέτες

Φορολογικός Αρμαγεδδών για πάνω από 4 εκατ. οφειλέτες

Μεγάλος «βραχνάς» αποδεικνύεται ότι είναι η εφορία για τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους που συνεχώς αυξάνονται.

Με τις συντάξεις και τους μισθούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, νέοι, οικογενειάρχες, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς συνεχώς αυξάνουν οι υποχρεώσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε λογαριασμούς, ενοίκια και ούτω καθεξής.

 

Άλλωστε όπως προκύπτει και από έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, 1 στα 2 νοικοκυριά δηλώνει πως το μηνιαίο εισόδημα του δεν επαρκεί για όλο τον μήνα, -μόλις για τις 19 πρώτες ημέρες- 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι χρειάζεται να κάνουν εκ νέου περικοπές για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ ποσοστό 43,9% ανέφερε μείωση στα εισοδήματά του το 2018 σε σχέση με το 2017.

 

Πάνω από 4.000.000 πολίτες χρωστούν στην εφορία 104 δισ. ευρώ και περίπου 34 δισ. ευρώ χρωστούν οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Αν σε αυτά προστεθούν και περίπου 80 δισ. ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις τότε γίνεται εμφανές ότι το χρέος των νοικοκυριών συναγωνίζεται το δημόσιο χρέος.

 

Ο κλοιός στενεύει ακόμη περισσότερο γύρω από τους οφειλές καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό με επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους και στενό μαρκάρισμα σε οφειλές του δημοσίου.

 

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ θα στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες προκειμένου να σπεύσουν να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

 

Στελέχη της ΑΑΔΕ θα επιβλέπουν τη διαδικασία αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες παλαιότερων ετών και θα αξιολογούνται τα αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση με υποβολή σχετικής αναφοράς εντός 15 ημερών από τη λήξη του τριμήνου.

 

Σε κάθε περίπτωση, η φορολογική διοίκηση αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο στροφές στο πεδίο της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών με την περαιτέρω αυτοματοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης. Η φορολογική διοίκηση θα αποστέλλει μαζικά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες και θα προχωρά ταχύτατα η διαδικασία δέσμευσης των υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δημοσίου

 

 

Πηγή: www.in.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο