Ο πρωτοφανής συνωστισμός που καταγράφεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής φέρνει «κόφτες» και «φίλτρα» στην Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει το ύψος της ρευστότητας ανά δικαιούχο.

Πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Άμεσα θα δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιδότηση τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1.

Σε τρεις φάσεις ξεδιπλώνεται το πλάνο στήριξης του υπουργείου Οικονομικών για την αγορά.

Ο έλεγχος των καταθέσεων, εντάσσεται στην κατηγορία των ηλεκτρονικών και εξ αποστάσεως ελέγχων, οι οποίοι λόγω της πανδημίας και της υπολειτουργίας των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, αλλά και της αγοράς, είναι μονόδρομος.

Λόγω της πανδημίας, η οποία περιόρισε τους προληπτικούς φορολογικούς ελέγχους, η αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ, η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), εστίασε σε ειδικούς ελέγχους που «μυρίζουν» μεγάλη φορολογική απάτη.

Στόχος ο εντοπισμός φυσικών και νομικών προσώπων που αποκρύπτουν εισοδήματα και ακίνητη περιουσία

Μεταξύ των υποθέσεων που παραγράφηκαν είναι και οι κινήσεις των τραπεζικών καταθέσεων του έτους 2014, τις οποίες πλέον η Εφορία δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για τη διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων

Στο 1 εκατομμύριο οι επιχειρήσεις ζόμπι και το τρικ του ανοίγματος νέας επιχείρησης χωρίς να κλείνει η παλαιά