• info@365consulting.gr
  • Πανεπιστημίου 369Α, Πάτρα
 Lockdown : Νέα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Lockdown : Νέα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Την ώρα που το λιανεμπόριο παραμένει με κατεβασμένα ρολά και απομακρύνεται το σενάριο για  άνοιγμά του στις 29 Μαρτίου το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει  ένα ακόμη πακέτο μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα ενώ με την νέα δέσμη μέτρων ο λογαριασμός για τον προϋπολογισμό αναμένεται να ξεφύγει πάνω από τα 11,6 δισ. ευρώ.

Στο τραπέζι βρίσκονται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, τα μηδενικά ενοίκια, οι παρατάσεις στην πληρωμή ρυθμισμένων φόρων και εισφορών, η Συν-εργασία, τα επιδόματα ανεργίας και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών.

Το οικονομικό επιτελείο περιμένει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή για να ολοκληρώσει το πλαίσιο των μέτρων στήριξης του Απριλίου.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και ειδικά μέτρα για τις επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχεδιαστεί δύο νέα μέτρα στήριξης με έμφαση ακριβώς στη στήριξη επιχειρήσεων στους κλάδους εστίασης και τουρισμού με τη συνδρομή του ΕΣΠΑ ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Εργασίας και μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν τις προσλήψεις στον τουρισμό.

Τροποποιήσεις αναμένονται στο μέτρο επιδότησης αναστολής εργασίας – το γνωστό ως επίδομα των 534 ευρώ- καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση του λειτουργεί σε βάρος του προγράμματος Συν-Εργασία.

Τα ενοίκια

Τα μηδενικά ενοίκια θα ισχύσουν και τον Απρίλιο για τους κλάδους εκείνους οι οποίοι τις πρώτες μέρες του μήνα θα παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή. Το λιανεμπόριο αναμένεται να περιληφθεί στη βεντάλια των ωφελούμενων.

Πηγή:     https://www.in.gr/2021/03/23/economy/lockdown-nea-metra-stiriksis-ton-aprilio-gia-epixeiriseis-kai-ergazomenous/

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο