4η πανελλήνια έρευνα για την εφοδιαστική αλυσίδα

4η πανελλήνια έρευνα για την εφοδιαστική αλυσίδα

Στις 19 Μαρτίου 2018 ξεκινησε η 4η Πανελλήνια Έρευνα για την Αποτύπωση της Υφιστάμενης Κατάστασης και των Μελλοντικών Τάσεων στον Τομέα της εφοδιαστικής Αλυσίδας 

Βάσει της πιστοποιημένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας κατά ISO 9001:2015 (TUV Hellas), ο επιχειρηματίας μπορεί πλέον να ενημερώνεται αξιόπιστα και υπεύθυνα για πολλά σημαντικά θέματα που τον απασχολούν, εύκολα και πρακτικά με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Η  4Η Πανελλήνια Έρευνα αποτελεί συνέχεια της 3ης Πανελλήνιας έρευνας η οποία παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2014 και ανέδειξε πως η Εφοδιαστική Αλυσίδα κατέχει το 10,8 % στο ΑΕΠ της Ελλάδας θέτοντας τον συγκεκριμένο τομέα στη δεύτερη θέση της ανάπτυξης της χώρας μετά τον τουρισμό. Η έρευνα αυτή αποτέλεσε βασικό εργαλείο για όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν έκτοτε, ενώ μέσα από την επίμονη, επίπονη και διαρκή προσπάθεια των μελών των διοικητικών συμβουλίων και των ανθρώπων που πλαισιώνουν την EEL έφτασε στα χέρια όλων των συναρμόδιων Υπουργείων κι έγινε κεντρικό αφήγημα των τελευταίων κυβερνήσεων για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία 8 χρόνια.

 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Νικόλαος Ροδόπουλος, «Kαλούμε όλους τους ανθρώπους της εφοδιαστικής αλυσίδας να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και να λάβουν μέρος σε μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια που επιβεβαιώνει πόσο σημαντική είναι η δουλειά τους».

 

H έρευνα περιλαμβάνει την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και των μελλοντικών τάσεων εστιάζοντας στα ακόλουθα:

 

• Τα logistics σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

 

• Η συνεισφορά του τομέα των logistics στο ΑΕΠ της Ελλάδας

 

• Εμπορευματικές μεταφορές

 

• Αποθήκευση

 

• Υφιστάμενη κατάσταση ελληνικών logistics: Η άποψη του κλάδου

 

• Μελλοντικές τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές των ελληνικών logistics.

 

Το ερωτηματολόγιο είναι ηλεκτρονικό και μπορεί να συμπληρωθεί  στο ακόλουθο Link https://www.surveymonkey.com/r/V2DC5GH . Ο χρόνος συμπλήρωσής του είναι 15-20 λεπτά. Η διάρκεια συλλογής των ερωτηματολογίων είναι από τις 19/3 μέχρι τις 30/4. Τα αποτελέσματά της 4ης Πανελλήνιας έρευνας θα παρουσιαστούν στις 29 Νοεμβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο, σε επίσημη εκδήλωση που θα προηγηθεί του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου, παρουσία καλεσμένων από 7 χώρες της Ευρώπης, εκπροσώπων της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών, (UNECE), αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο