Εκρηξη απλήρωτων φόρων τον Φεβρουάριο!

Εκρηξη απλήρωτων φόρων τον Φεβρουάριο!

Στα 2,6 δισ. ευρώ τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα στην εφορία, το πρώτο δίμηνο του έτους. 26 φορολογούμενοι χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ. «Τρέχουν» με… χίλια οι κατασχέσεις. Ερχονται και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο.

Βάσει της πιστοποιημένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας κατά ISO 9001:2015 (TUV Hellas), ο επιχειρηματίας μπορεί πλέον να ενημερώνεται αξιόπιστα και υπεύθυνα για πολλά σημαντικά θέματα που τον απασχολούν, εύκολα και πρακτικά με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Εκρηκτική αύξηση των απλήρωτων φόρων τον Φεβρουάριο μαρτυρούν τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

 

Παρά το τσουνάμι κατασχέσεων και λοιπών μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τον Φεβρουάριο εκδηλώθηκε ένα πρωτοφανές κύμα αδυναμίας κάλυψης υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δίμηνο να φτάσουν τα 2,601 δισ. ευρώ, με αύξηση της τάξεως του 1,9 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Τον Ιανουάριο, τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία είχαν διαμορφωθεί σε 693 εκατ. ευρώ.

 

Όπως διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ, «το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος των 2,601 δισ. ευρώ που έχει προστεθεί στα βιβλία έως τις 31-1-2018 (σ.σ. τα στοιχεία Φεβρουαρίου έχουν περίοδο αναφοράς έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα), με εξαίρεση των μη φορολογικών κατηγοριών προκύπτει από 1,9 εκατομμύρια οφειλέτες, εκ των οποίων 26 οφειλέτες μόνο διαμορφώνουν το 1 δισ. ευρώ». Πρακτικά λοιπόν αν εξαιρεθούν οι 26 οφειλέτες, προκύπτει ότι κάτι λιγότερο από 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 1,6 δισ. ευρώ μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους!

 

Αθροιστικά, αν προστεθούν και οι «αμαρτίες» των προηγούμενων ετών, το στοκ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το δημόσιο έχει φτάσει τα 101,609 δισ. ευρώ εκ των οποίων 14,023 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί επισήμως «ανεπίδεκτα είσπραξης», διαμορφώνοντας το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο χρέος σε 87,586 δισ. ευρώ.

 

Στο μέτωπο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης , η ΑΑΔΕ ανεβάζει περαιτέρω ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο, 1.088.696 φορολογούμενοι να βρίσκονται υπό τον κλοιό κατασχέσεων, πλειστηριασμών και δεσμεύσεων περιουσιακών τους στοιχείων. Από τις 27 Απριλίου μάλιστα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς το δημόσιο.

 

Το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις υποχώρησε από τα 4.107.315 σε 3.964.279 ενώ οριακή μείωση κατέγραψε και το πλήθος όσων βρίσκονται υπό τον κίνδυνο αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, από 1.757.439 σε 1.739.301.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο