• info@365consulting.gr
  • Πανεπιστημίου 369Α, Πάτρα
 Νέα δάνεια 4,2 δισ. ευρώ για MμΕ από την Τρ. Πειραιώς

Νέα δάνεια 4,2 δισ. ευρώ για MμΕ από την Τρ. Πειραιώς

Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιεύσει η Τράπεζα Πειραιώς σε ορίζοντα διετίας για νέα δάνεια σε μικρές (1,2 δισ. ευρώ) και μεσαίες (3 δισ. ευρώ) επιχειρήσεις. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ και από 2,5 – 50 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, οι οποίες αποτελούν  τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής Οικονομίας.

Βάσει της πιστοποιημένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας κατά ISO 9001:2015 (TUV Hellas), ο επιχειρηματίας μπορεί πλέον να ενημερώνεται αξιόπιστα και υπεύθυνα για πολλά σημαντικά θέματα που τον απασχολούν, εύκολα και πρακτικά με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Η ευρύτερη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς φιλοδοξεί να την καταστήσει ηγέτιδα στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατά την επόμενη ημέρα, όταν η Οικονομία θα έχει μπει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει το 35% της “πίτας” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τις δανειοδοτήσεις προς αυτές να ανέρχονται σε 23 δισ. ευρώ από τα 40 δισ. ευρώ του συνολικού επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας. Αυτή τη στιγμή τα δανειακά υπόλοιπα της Τράπεζας Πειραιώς προς μικρές επιχειρήσεις ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2017, το οποίο ήταν από τα χειρότερα των τελευταίων ετών, η Τράπεζα εκταμίευσε νέα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη έμφαση που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ξεκινά ήδη από το στάδιο της καθοδήγησής τους προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάθε δυνατό χρηματοδοτικό πόρο. Για το σκοπό αυτό, η Τράπεζα δημιούργησε και βγάζει αύριο Παρασκευή στον “αέρα” τη νέα, πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη “360° Funding” (www.360funding.gr), η οποία θα παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης (επιδοτήσεις), όπως το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, οι αγροτικές ενισχύσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το “360° Funding” απευθύνεται σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες (μμε), ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίοι αναζητούν κεφάλαια για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και των επενδυτικών τους σχεδίων. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στην πλατφόρμα “360° Funding” είναι ανοιχτή και για ενδιαφερόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ παρέχεται δωρεάν. 

Παρουσιάζοντας χθες σε εκπροσώπους του Τύπου την πλατφόρμα “360° Funding”, ο κ. Δ. Βερελής, Senior Director (Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα), της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι το δυνατό της σημείο είναι η μηχανή αναζήτησης που διαθέτει και η οποία διευκολύνει τον ενδιαφερόμενο να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα όλα τα προγράμματα ενίσχυσης που “κουμπώνουν” στις επενδυτικές ανάγκες του. Επιπλέον, στο 360° Funding προβάλλονται και τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως το Πειραιώς Επιχειρείν 360°,  τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την υλοποίηση της επένδυσης.

Τα οφέλη για τον επισκέπτη της πλατφόρμας “360° Funding” είναι επίσης η πρόσβαση σε όλη την επικαιρότητα σχετικά με τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και η δυνατότητα λήψης newsletter για τακτική ενημέρωση, η ενημέρωση μέσω e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα (προκηρύξεις)  που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό του προφίλ και οι εξειδικευμένοι ενημερωτικοί οδηγοί (e – books) αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Όπως τόνισε η κ. Ευτ. Κασελάκη, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια (Λιανική Τραπεζική, Δίκτυα & Καταθέσεις) της Τράπεζας Πειραιώς, η κύρια έμφαση στην πορεία εξόδου από την ύφεση είναι η αναστροφή του κλίματος αποεπένδυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι  σημαντικό για τις επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να σταθούν όρθιες στην κρίση, να έχουν στη διάθεσή τους όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. 

“Λεφτά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υπάρχουν”, τόνισε η κα Μ. Καραφουλίδου, Senior Director, (Λιανική Τραπεζική, Δίκτυα & Καταθέσεις -Τραπεζική ΜΕΕ – Προϊόντα Δανείων) της Τράπεζας Πειραιώς, εκτιμώντας ότι η ζήτηση για νέα δάνεια από μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αρχίσει να ενισχύεται από το επόμενο τρίμηνο. Η κα Καραφουλίδου αναφέρθηκε επίσης στην, εδώ και ένα μήνα, παροχή “αυτοστιγμεί” χορήγησης δανείου (μέσα στο κατάστημα την ίδια ημέρα με την υποβολή και έγκριση της αίτησης, γίνεται και η εκταμίευση) από την Τράπεζα Πειραιώς προς μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Πηγή: www.capital.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο