Νέα λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων

Νέα λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων

Νέα πρόστιμα και λουκέτα επιβλήθηκαν από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε μπαρ και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων.

Οι νόμοι πλέον εφαρμόζονται

Συγκεκριμένα, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες. Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.

 

Σημειωτέον πως, εκτός από τον χώρο της εστίασης, παρόμοιες παραβάσεις καταγράφηκαν σε εταιρείες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Στη Νάξο διαπιστώθηκαν 120 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και στη Μύκονο 38 ανάλογες περιπτώσεις. Κατόπιν ελέγχων, επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα από 1.000 έως 2.500 ευρώ, μαζί με το πρόστιμο για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε μεταδώσει χθες το capital.gr, πως την Παρασκευή, σε γεμάτο εστιατόριο της Μυκόνου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ που παρουσιάστηκαν ως απλοί πελάτες έλεγξαν δεκαπέντε τραπέζια στα οποία δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά την επιβολή των ανάλογων προστίμων.

 

Επίσης, στη Σέριφο, ελεγκτές που υποδύθηκαν το ζευγάρι εντόπισαν παρόμοια περίπτωση φοροδιαφυγής σε γνωστό μπαρ-εστιατόριο του νησιού, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα.

Στη δε Νάξο, ελεγκτές “μεταμφιεσμένοι” σε τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει αύριο το πρωί.

 

Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Πηγή: www.capital.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο