Πειραιώς: Ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ

Πειραιώς: Ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ

Στην ενεργοποίηση του ενδιάμεσου ΤΕΠΙΧ Ι, για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς  σε συνεργασία με το  Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Βάσει της πιστοποιημένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας κατά ISO 9001:2015 (TUV Hellas), ο επιχειρηματίας μπορεί πλέον να ενημερώνεται αξιόπιστα και υπεύθυνα για πολλά σημαντικά θέματα που τον απασχολούν, εύκολα και πρακτικά με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Η ΕΤΕΑΝ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας διαθέτει πόρους συνολικού ύψους 192 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με τους πόρους αυτούς  ενεργοποιείται άμεσα το πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ)».

 

Σκοπός του Προγράμματος, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσω Κεφαλαίων Κίνησης ή/και επενδυτικών δανείων, που προέρχονται από συγχρηματοδότηση της ΕΤΕΑΝ και της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό, καθώς  το 50% του κεφαλαίου κάθε χρηματοδότησης, που προέρχεται από κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ είναι άτοκο και το υπόλοιπο 50%, που προέρχεται από κεφάλαια της Τράπεζας, παρέχεται  με ευνοϊκό επιτόκιο. Το ύψος των δανείων ξεκινάει από τις 10.000 ευρώ και φτάνει έως τις 300.000 ευρώ για τα κεφάλαια κίνησης και τις 800.000 ευρώ για τα επενδυτικά δάνεια.

 

Η τράπεζα έχει δημιουργήσει διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για όλα τα προγράμματα επιδότησης, το www.360funding.gr. 

 

Επιπλέον, έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 360Ο». Το πακέτο αυτό, καλύπτει το σύνολο των αναγκών του επιχειρηματία, από το ξεκίνημα της επένδυσης μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

 

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο