• info@365consulting.gr
  • Πανεπιστημίου 369Α, Πάτρα
 «Συμμαχία» για την ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνή κόμβο logistics

«Συμμαχία» για την ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνή κόμβο logistics

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΠ και EEL

Κλαδος με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα προσεχή χρόνια στη χώρα μας.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη του Πειραιά ως επιχειρηματικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και η Ελληνική Εταιρεία Logistics (ΕΕL).

 

Μεταξύ των δύο φορέων υπογράφηκε το βράδυ της Δευτέρας μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

«Θεωρώ ότι τα Logistics και η εφοδιαστική αλυσίδα είναι η αιχμή του δόρατος αυτή τη στιγμή για την ελληνική οικονομία και πόσο μάλλον για το λιμάνι του Πειραιά. Αυτή η συνεργασία δεν θα μείνει στα λόγια. Έχουμε ήδη δρομολογήσει ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν στο να αντλήσουμε όλη την υπεραξία που μπορούν να πάρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης.

 

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένοι κεντρικοί άξονες για την ανάδειξη του Πειραιά ως παγκόσμιου διαμετακομιστικού κόμβου με επίκεντρο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Όπως προβλέπεται, οι δύο οργανισμοί θα υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ερευνών και μελετών για τη δημιουργία αλυσίδων προστιθέμενης αξίας στην εθνική εφοδιαστική αλυσίδα, οικοδομώντας παράλληλα συνέργειες με διεθνείς οργανισμούς, εκπρόσωπους δημόσιας διοίκησης, επιχειρηματικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

Ένας επίσης σημαντικός άξονας που έχει καταγραφεί στο μνημόνιο είναι η ένταξη επιχειρήσεων μεταφορών, αποθήκευσης και διαχείρισης φορτίων σε χρηματοδοτικά εργαλεία τρίτων, μέσα από οριζόντια προγράμματα αλλά και εξειδικευμένα, κάθετα σχέδια ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της αγοράς των Logistics.

 

Ο κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, πρόεδρος της ΕΕL τόνισε: «Σήμερα θεωρώ ότι είναι μια σημαντική ημέρα που το επιχειρείν ενοποιεί τις δυνάμεις του με σκοπό τη δημιουργία ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη του Πειραιά ως επιχειρηματικού κέντρου διεθνούς βεληνεκούς, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για όλη την επικράτεια. Σήμερα, η EEL και το ΕΒΕΠ τοποθετούν τον πήχη ψηλά και θέτουν το θεμέλιο λίθο για τη LETTER_LOGO.jpgδιασύνδεση των εργασιών τους προκειμένου να υλοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις που θα πάνε την επιχειρηματικότητα στη ένα βήμα παραπέρα».

 

Μέσα από τη συνεργασία θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση των επιχειρήσεων Logistics και των εργαζόμενων σε αυτές με την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν δράσεις καινοτόμου έρευνας γύρω από τα logistics, μέσα από εφαρμοσμένα προγράμματα προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών τμημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου. Επίσης, θα υπάρξει σύνδεση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα με αμφίδρομα οφέλη για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Τέλος, θα υλοποιηθούν ενέργειες πληροφόρησης για τη σπουδαιότητα της εθνικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων Logistics, σε συνδυασμό με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα.

 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τους κκ. Νικόλαο Ροδόπουλο, Πρόεδρο ΔΣ της EEL, Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο ΔΣ του ΕΒΕΠ, Κωνσταντίνο Αχλαδίτη, Mέλος ΔΣ του ΕΒΕΠ και εκπρόσωπο του επιμελητηρίου για την υλοποίηση του MoU και Αλέξη Αλεξίου, Αντιπρόεδρο Οικονομικών της EEL.

 

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του πρώτου Supply Chain & Logistics Cluster που φέρει τις υπογραφές της EEL και του ΕΒΕΠ και θα τεθεί υπό το Maritime Hellas, το πρώτο ναυτιλιακό cluster που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Πηγή: www.tovima.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο