Περιστέρης: Νέες επενδύσεις 300 εκατ. σε ΑΠΕ-υποδομές

Περιστέρης: Νέες επενδύσεις 300 εκατ. σε ΑΠΕ-υποδομές

Έχει ήδη δρομολογηθεί η νέα γενιά επενδύσεων σε πρωτοποριακούς τομείς, τονίζει ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η χώρα χρειάζεται επενδυτικό σοκ και ένα «επενδυτικό πατριωτισμό». Οι κινήσεις σε ΑΠΕ και υποδομές.

Βάσει της πιστοποιημένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας κατά ISO 9001:2015 (TUV Hellas), ο επιχειρηματίας μπορεί πλέον να ενημερώνεται αξιόπιστα και υπεύθυνα για πολλά σημαντικά θέματα που τον απασχολούν, εύκολα και πρακτικά με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

Βασική στρατηγική επιδίωξη του ομίλου είναι να εξαρτώμεθα στο μέλλον όλο και λιγότερο από το κατασκευαστικό αντικείμενο, που είναι από τη φύση του κυκλικό και ευμετάβλητο, αναπτύσσοντας νέες σταθερές, προβλέψιμες και μακροχρόνιες πηγές εσόδων και κερδοφορίας, όπως είναι οι παραχωρήσεις, τα ενεργειακά έργα και τα άλλα έργα υποδομών, που γίνονται με συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

 

Τα παραπάνω τόνισε ο Γ. Περιστέρης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,00%, συμπληρώνοντας ότι «οι δραστηριότητες αυτές είναι κατά βάση εξωστρεφείς, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών, μεταφορών και της καθαρής ενέργειας, με την έννοια της υποκατάστασης εισαγωγών».

 

Οπως είπε ο επικεφαλής του ομίλου, «ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να υλοποιήσει αυτή τη στρατηγική και ταυτόχρονα να συμβάλει και να αξιοποιήσει το επενδυτικό σοκ που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

 

«Αυτό το άκρως απαραίτητο επενδυτικό σοκ μπορεί να προέλθει μόνο με πρωταγωνιστές τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές έχουν αντέξει capital controls, ραγδαία αύξηση της φορολογίας, πανάκριβα επιτόκια, έχουν βαθιά γνώση συγκεκριμένων επενδύσεων που άμεσα μπορούν να προχωρήσουν. Κι είναι κυρίως αυτές που επιδεικνύουν στην πράξη αυτό που έχουμε τονίσει ότι χρειάζεται η χώρα παράλληλα με το επενδυτικό σοκ: έναν επενδυτικό πατριωτισμό!»

 

Σύμφωνα με τον Γ. Περιστέρη, «μόνο οι ελληνικές επιχειρήσεις που πιστεύουν στη χώρα και στις δυνατότητές της μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για αναστροφή του κλίματος, καθώς αυτές αποδέχονται τον κίνδυνο χώρας και γνωρίζουν πώς να πλοηγήσουν τις επενδύσεις τους στους μαιάνδρους της δύσκολης και βαλτωμένης ελληνικής γραφειοκρατίας. Οι ξένοι επενδυτές, όπως έχουν δείξει και διεθνείς μελέτες στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ακολουθούν».

 

«Ο Όμιλός μας είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που και μπορεί και ξέρει και θέλει να κάνει επενδύσεις», τόνισε. «Το αποδείξαμε επενδύοντας ήδη πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε το αναγκαίο μέγεθος, εξαιρετική αποτελεσματικότητα στις δραστηριότητές μας και μια μεγάλη βεντάλια δραστηριοτήτων και συμμαχιών, που μας επιτρέπουν να επενδύσουμε ταυτόχρονα σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μέσα στο 2017 έχουν δρομολογηθεί νέες επενδύσεις της τάξης των 300 εκατ. ευρώ στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των υποδομών».

 

Σύμφωνα με τον Γ. Περιστέρη: 

 

* Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,00% διαθέτει σημαντικό ανεκτέλεστο κατασκευαστικό αντικείμενο αλλά και αξιόλογη παρουσία στις αγορές του εξωτερικού. «Είμαστε η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στις ανανεώσιμες πηγές, όπου τον επόμενο χρόνο θα φτάσουμε τα 1.000 MW εγκατεστημένης ισχύος, έχουμε αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβουμε μεγάλα έργα και παραχωρήσεις στην ενέργεια, στους αυτοκινητοδρόμους, στα αεροδρόμια, στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, επενδύουμε και στην εξόρυξη, βιομηχανική και εμπορική εκμετάλλευση λευκολίθου ενώ ταυτόχρονα έχουμε οικοδομήσει σημαντικές συμμαχίες τόσο στη μετοχική μας σύνθεση όσο κι από πλευράς στρατηγικών εταίρων και η σοβαρότητά μας ανοίγει τις πόρτες διεθνών θεσμικών χρηματοδοτών όπως η EIB και η EBRD και ιδιωτικών funds».

* Ο όμιλος είδε την ευκαιρία των ανανεώσιμων πηγών από πολύ νωρίς και σήμερα δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος στην αγορά των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Είναι ταυτόχρονα στην κατάλληλη θέση, στη σωστή στιγμή, για την επόμενη μέρα της επανάστασης της καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Μιας επανάστασης που θα μας επιτρέπει να συνδυάζουμε μακροχρόνια και υγιή κερδοφορία με την επίτευξη ευρύτατων εθνικών και κοινωνικών ωφελειών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, απασχόλησης, ασφάλειας εφοδιασμού κ.λπ.

* Ετοιμάζεται εδώ και καιρό και η επόμενη ημέρα για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, προωθώντας επενδύσεις στο νέο μεγάλο στοίχημα, που είναι η αποθήκευση ενέργειας μέσω αντλησοταμιεύσεων. «Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να εισάγει μπαταρίες για να αποθηκεύσει ενέργεια, όταν μπορούμε να υλοποιήσουμε επενδύσεις σε φυσικές μπαταρίες όπως είναι οι αντλησοταμιεύσεις, που επιπλέον έχουν εξαιρετικά αυξημένη εγχώρια προστιθέμενη αξία;» αναρωτήθηκε ο Γ. Περιστέρης.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο