Σε χρόνο εξπρές θα υλοποιούνται τα έργα στα περιφερειακά αεροδρόμια

Σε χρόνο εξπρές θα υλοποιούνται τα έργα στα περιφερειακά αεροδρόμια

Χαρακτήρα επείγοντος θα έχουν τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών σε σχέδιο νόμου.

Βάσει της πιστοποιημένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας κατά ISO 9001:2015 (TUV Hellas), ο επιχειρηματίας μπορεί πλέον να ενημερώνεται αξιόπιστα και υπεύθυνα για πολλά σημαντικά θέματα που τον απασχολούν, εύκολα και πρακτικά με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

 

Όπως αναφέρεται, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζει να εκδίδει οικοδομικές άδειες για την εκτέλεση έργων ή εγκαταστάσεων στους χώρους των πολιτικών αεροδρομίων και των εγκαταστάσεων ραδιοβοηθημάτων της ΥΠΑ.

 

“Όσον αφορά τα έργα αεροδρομίων και ιδιαίτερα των 14 παραχωρηθέντων έχουν χαρακτήρα επείγοντος, με ιδιαίτερα στενές προθεσμίες, που καθορίζονται από τη σύμβαση παραχώρησης. Κατά συνέπεια κρίνεται σκόπιμο να θεσπιστούν σύντομες προθεσμίες σε όλα τα στάδια για την έκδοση και τον έλεγχο της εφαρμογής των οικοδομικών αδειών. Έτσι στο πλαίσιο έκδοσης των οικοδομικών αδειών και κάθε άλλης διοικητικής πράξης, που απαιτείται για την έκδοσή τους, καθώς και στο πλαίσιο ελέγχου της εφαρμογής τους, θεσπίζεται συντομότατη προθεσμία για κάθε είδους γνώμες, πορίσματα και πράξεις οργάνων και σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της παραπάνω προθεσμίας θεωρούνται ως θετικά εκδοθείσες” αναφέρει η τροπολογία.

 

Οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση των οικοδομικών αδειών για τα πολιτικά αεροδρόμια.

Σχετικά αρχεία

 

Πηγή: www.capital.gr

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο